Χορεύοντας για την Αιγνούσσα από τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Οινουσσών “Η ΣΙΝΑ”

13/07/2023

Χορεύοντας για την Αιγνούσσα από τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Οινουσσών “Η ΣΙΝΑ”

Η ετήσια χορευτική παράσταση των Τμημάτων παραδοσιακών χορών του Δήμου Οινουσσών την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 8.30μ.μ. στο Αμφιθέατρο Οινουσσών.

Στα χνάρια της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης βαδίζει αύριο το ακριτικό νησί των Οινουσσών, αφού υποδέχεται τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Αγιοπαρασκευούσων Κρήνης Μικράς Ασίας, του Μορφωτικού Συνδέσμου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ολύμπων Χίου και της Τοπικής Διοίκησης Χίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Με χορούς κυκλωτικούς, με παραδοσιακές ενδυμασίες κι αυθεντικές μουσικές από όλο τον ελλαδικό χώρο, με τραγούδια και σκοπούς από την προαιώνια μήτρα του Ελληνισμού, τη Μικρασία τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Οινουσσών υπό τη διδασκαλία του Κων/νου Σιταρά θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα-έκπληξη, που αναμένεται να ενθουσιάσει και συγκινήσει.
Με την ευγενική χορηγία της μεταφορικής Χίου «ΕΡΜΗΣ» και την πολύμηνη διοργάνωση του Δήμου Οινουσσών περιμένουμε στο φιλόξενο Αμφιθέατρο τους φίλους, κατοίκους κι επισκέπτες να θαυμάσουν τα ανεκτίμητα στολίδια της εθνικής παράδοσης, τους χορούς και τα τραγούδια μας.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα, εκδηλώσεις κ.α